luni, 11 ianuarie 2010

2 canale

Exista expresia "sa pui suflet in ceea ce faci"; o mancare facuta "cu drag" iese mai buna decat una facuta doar ca sa fie; o melodie cantata "din inima" este mai frumoasa decat atunci cand e doar exersata. Oricine isi poate da seama de diferenta, si cred ca explicatia sta tot in 2.
Folosim un canal principal pentru transmiterea informatiilor; este tangibil, poate fi explicat si exemplificat: vorbire, mimica, comportament, atitudine. Exista insa si un al 2-lea canal, intangibil, pe care transmitem ganduri si sentimente. Imaginea realitatii nostre este cre
ata pe baza informatiilor primite pe primul canal. Ne sunt suficiente pentru a ne descurca. Insa al 2-lea canal da complexitate acestei imagini, aduce detalii importante pentru intelegerea realitatii.
Receptionam involuntar date pe al 2-lea canal; este motivul pentru care putem face diferenta intre lucrurile facute "cu suflet" si cele facute doar pentru a fi facute. Insa nu stim sa transmitem informatii pe al 2-lea canal. De ce o melodie nu e interpretata la fel de toti cantaretii? De ce aceeasi mancare este diferita de la un bucatar la altul? Pentru ca folosim al 2-lea canal diferit. Unii dintre noi mai mult, mai bine, mai usor, altii mai putin, mai greoi; unii constient, altii fara sa isi dea seama.
In asta sta teoria despre 2: un element este complet prin faptul ca exista - realitatea noastra este rezultatul direct al elementelor receptionate pe canalul tangibil; un lucru devine mult mai mult decat este, prin simplul fapt ca este asociat cu un alt element - perceptia noastra despre realitate devine mai complexa cand adaugam informatia venita pe al 2-lea canal.

6 comentarii:

  1. Sal'tare!
    Suntem un grup de prieteni de la canalizare si am fi si noi curiosi de:
    1. "al 2-lea canal intangibil": De ce e intangibil?
    2. Ce este acest al 2-lea canal?
    3. 2x+3i=0 are solutie?
    4. De ce?
    Va pupam respectuos manutzele in timp ce asteptam raspunsul...

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Alt cuvant nu am gasit; in el se incadreaza tot ce tine de suflet, sentimente, ganduri, energie, vibratii. Pana nu gasesc o reprezentare a acestor elemente, numesc acest canal "intangibil".
    2. Este o metoda de a transmite niste informatii: sa transmit senzatiile si sentimentele traite in timpul unui eveniment, spre deosebire de a-l descrie in cuvinte, imagini, sunete etc. Inseamna sa iti transmit efectiv bucuria pe care am trait-o, spre deosebire de a-ti spune "atat de mult m-a bucurat sa il vad pe vierme :P" si sa sar in sus si in jos.
    Restul raspunsurilor, data viitoare. Somn usor :)

    RăspundețiȘtergere
  3. sa in inteleg ca:
    1. intangibil=necunoscut
    2. daca sunt informatii, inseamna ca sunt reprezentabile, deci posibil palpabile. Unde e necunoscuta? vezi 3) si 4)

    RăspundețiȘtergere
  4. Noul 1) Da, consider intangibil = necunoscut
    Noul 2) Necunoscuta este si mai departe decat credeam initial. Ca si atmosfera pamantului, unde aerul este tot mai putin dens, lasand loc treptat necunoscutului, pana cand nu mai exista deloc, asa si sentimentele, emotiile si vibratiile de care vorbeam eu. Sunt la granita dintre "tangibil" - realitatea cunoscuta - si necunoscut. 2-ul de care vorbeam eu se afla undeva la mijloc si eu luam in considereare doar partile necunoscute mie, dar sentimentele si vibratiile inca fac parte din realitatea noastra cunoscuta. Adevaratul "intangibil" este mult mai departe.
    3)x nu exista ca numar real, dar exista daca luam in calcul partea irationala.
    4)Consider ca nu este genul de intrebare care se opreste la un raspuns. Reprezinta o directie de gandire. Cautand raspunsuri pentru "de ce" deplasam granita tot mai mult inspre necunoscut; impingem limitele realitatii noastre.

    RăspundețiȘtergere
  5. :) foarte frumos, sunt perfect de acord cu al 2 lea canal (cum as putea sa nu fiu cand cu "ajutorul" lui am fost creati :)))
    dar trebuie sa remarc o contradictii din punctul meu de vedere..defapt 2
    1. canal "necunoscut".. atat timp cat e necunoscut cum de tocmai l-ai descoperit ;) ?
    2. intangibil=necunoscut...
    intangibi?...hmm tu tocmai l-ai atins...(cu mintea ce-i drept)
    necunoscut-vezi 1

    Ai vazut What the fuck do we know!? Down the rabbit hole din 2006, nu varianta mai veche..?

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai dreptate, ideile se contrazic un pic, pentru ca si conceptul meu despre 2 s-a modificat in timp.
    Initial, 2 a fost un concept, o idee, fara sa stiu exact cum se foloseste, ce contine. Imagineaza-ti cum s-a descoperit notiunea de "gauri negre" - nu existau foarte multe informatii despre ele, dar a luat nastere un concept, o notiune. De aceea 2 era necunoscut pentru mine.
    Ulterior, mi-am dat seama ca, prin constientizarea lui, 2 si-a pierdut notiunea de necunoscut. L-am scos din intuneric, l-am adus putin spre lumina; il vad umbra. Dar pentru acest lucru, el nu mai este in intuneric. Acolo sunt alte lucruri care se doresc descoperite.

    RăspundețiȘtergere